Contest werf Open House 2018
Contact
back to overview

Contest werf Open House 2018

datum 21 april 2018
lokatie Contest werf, Overleek 5, 1671 GD, Medemblik
www.contestyachts.com

Wanneer krijgt u de kans om een kijkje achter de schermen te nemen van één van Nederlands meest gerenommeerde jachtwerven? Contest Yachts biedt u deze mogelijkheid op zaterdag 21 april. De werf uit Medemblik opent van 10.00 tot 16.00 uur haar deuren voor de gevorderde watersporter. U kunt zich aanmelden op www.contestyachts.com.

Werfbezoek en lezingen
Op het programma staan rondleidingen over de werf en vier verschillende lezingen. Aanmelden kan via het formulier onder aan deze pagina;

North Sails 11:30 – 12:15 uur
Nieuwste ontwikkeling en toepassingen zeilen
North Sails geef een overzicht van de nieuwste ontwikkeling en toepassingen binnen het wedstrijd zeilen. De kwaliteit en techniek die hieruit is voortgekomen, wordt gebruikt binnen de cruisingmarkt.  Vragen als ‘Welk soort zeil moet ik aanschaffen voor mijn schip?’ en ‘Hoe groot moet de zeilgarderobe zijn voor mijn doel?’ komen hierin aan bod.

Rake Rigging 12:30 – 13:15 uur
Alles over touwwerk aan boord
De ene lijn is de andere niet. Leer alles over het gebruik van high tech vezels in modern touwwerk. Maak kennis met diverse touwconstructies en leer welke lijn voor welke toepassing het meest geschikt is.  En hoe maak je toch zo’n softshackle?

Mastervolt 13:30 – 14:15 uur
Het energie systeem aan boord
Barry Oorbeek van Mastervolt geeft tijdens de lezing uitleg over de basis componenten van het elektrisch systeem aan boord. Tevens zal hij dieper ingaan op thema’s zoals; verschillende soorten accu’s, waar op te letten tijdens het gebruik van elektriciteit aan boord en hoe om te gaan met de elektriciteit als u langere tijd van boord gaat? Ook wordt het gemak van het centrale bedieningspaneel en de belangrijkste monitoring waarden behandeld.

Stefan Coppers 15:00 – 15:45 uur
On-board reporter bij de Volvo Ocean Race
Zeilers zijn topsporters, net als voetballers en tennissers. Atleten! Zo ook de mannen in de Volvo Ocean Race. Maar waar de andere sporters een stadion hebben om hun kunsten te vertonen, zijn de heldendaden van de zeilers ver weg van de kijker. Midden op zee, in een zware storm waar niemand hen ziet. In de Volvo Ocean Race hebben ze daar het volgende op bedacht: de onboard reporter (OBR). Stefan Coppers kreeg de kans om het hele avontuur mee te beleven en de zeilfans aan wal mee te laten genieten. Maar wat nou als die OBR alleen maar in de weg loopt? Van alles verkeerd doet? En eigenlijk zo groen als gras is? Overleeft hij dan het leven aan boord, in de Zuidelijke Oceaan met windkracht 10 en huizenhoge golven? Stefan Copppers houdt een inspirerend verhaal ondersteund door prachtig beeldmateriaal waar je hart sneller van gaat kloppen.

Rondleiding door de werf
Er is de mogelijkheid om een rondleiding door de werf te volgen om:
10:00 – 11:30 uur of
13:15 – 14:45 uur

Demonstraties
U kunt de hele dag diverse demo’s bijwonen waaronder bouwen met de vacuüminjectie methode, houtbewerking en het leggen van teakdekken. Diverse toeleveranciers van onder andere navigatieapparatuur, dekbeslag, veiligheidsmaterialen, elektrische installaties, watermakers, lijnen en tuigage en verzekeringen zijn de hele dag aanwezig om u van deskundig advies te voorzien.

Aanwezige leveranciers:
- ASA Boot Electro
- Contest Brokerage
- Holland Nautic
- Kuiper Insurance
- Mastervolt
- MYS (Medemblik Yacht Service)
- More Marine 
- Navico
- North Sails
- Rake Rigging/Selden
- Raymarine
- Robwink watermakers
- Zijlstra Collection

Contest Brokerage en MYS
Naast Contest Yachts zullen ook Contest Brokerage en MYS aanwezig zijn tijdens de open dag. De jachtmakelaars van Contest Brokerage tonen u graag hun aanbod van gebruikte jachten van over de hele wereld. Overweegt u de verkoop van uw jacht? Dan bent u bij hen aan het juiste adres voor een vrijblijvend gesprek. Het Open Huis biedt u tevens de mogelijkheid om kennis te maken met alle faciliteiten van MYS (Medemblik Yacht Service) voor zomer- of winterstalling. En de specialisten van MYS leggen graag uit wat ze voor u kunnen betekenen bij vragen over reparatie, onderhoud of complete refits van jachten.