OPEN DAG CONTEST WERF OP 6 MEI: RONDLEIDINGEN, DEMO’S, TOELEVERANCIERS EN ZES INSPIRERENDE LEZINGEN
Contact
back to overview

OPEN DAG CONTEST WERF OP 6 MEI: RONDLEIDINGEN, DEMO’S, TOELEVERANCIERS EN ZES INSPIRERENDE LEZINGEN

Op zaterdag 6 mei a.s. organiseert Contest Yachts van 10.00 – 16.00 uur in samenwerking met maar liefst 18 toeleveranciers/bedrijven een Open Dag op de werf van Contest Yachts in Medemblik. Ervaren  watersporters kunnen niet alleen een rondleiding krijgen, maar ook zes inspirerende lezingen bijwonen en informatie inwinnen over (navigatie) apparatuur, toebehoren, zeilen, masten lijnen & tuigage, jachttransport, verzekeringen, professionele zeilkleding, veiligheidsmiddelen, dekbeslag etc. Ook Contest Brokerage en Medemblik Yacht Service (MYS) zijn van de partij. Indien u een rondleiding en/of lezing wil bijwonen verzoeken wij u aan te melden via het formulier onder aan deze pagina.

Onderwerpen lezingen:

Lezing 1: Energiehuishouding aan boord – hoe innovaties van de VOR65 doorwerken in elektrische uitrustingen en ontwerpen van onder andere Contest jachten
Mastervolt, Pieter Eggermont
10.30 – 11.15 uur
11.25 – 12.10 uur
Extremere omstandigheden aan boord dan tijdens de Volvo Ocean Races zijn bijna niet denkbaar. Mastervolt heeft jarenlange ervaring met de elektrische uitrustingen aan boord van deze oceaanracers. Onder andere met het unieke digitale CZone switchsysteem, dat zelfs de door lithium-ion batterijen aangestuurde kantelkiel monitort. Pieter Eggermont gaat in op de belangrijkste elektrische oplossingen die toegepast zijn in het laatste ontwerp van de VOR65 en hoe deze doorvertaald worden in de ontwerpen van luxe zeiljachten zoals bijvoorbeeld een Contest. Hoe dragen deze innovaties bij aan verbetering van comfort, efficiency en kostenverlaging aan boord van ‘gewone’ zeiljachten? Pieter geeft u het antwoord.

Lezing 2: Tips & tricks voor de juiste zeilen en zeilvoering
North Sails, Tom Luijks
10.30 – 11.15 uur
12.20 – 13.05 uur
De ontwikkelingen voor betere materialen en ontwerpen bij de productie van zeilen volgen elkaar in rap tempo op. Wat zijn de nieuwste technieken? Wat is in? Wat is uit? Waarom zou u waarvoor kiezen? Hoe houdt u uw zeilen in optimale conditie? Hoe verbetert u met kleine aanpassingen uw zeilprestaties? Hoe voorkomt u schade aan uw zeilen? Dit is het moment om de expert van North Sails al uw vragen met betrekking tot zeilen en zeilvoering voor te leggen.

Lezing 3: Meteorologie, waar maakt u gebruik van voor uw reis?
Nimos Meteo Training, Henk Huizinga
11.25 – 12.10 uur
13.15 – 14.00 uur
Een veilige oversteek vereist kennis van het actuele weerbeeld en de weersvoorspellingen. Tegenwoordig lijken de informatiebronnen met betrekking tot het weer bijna onuitputtelijk. Maar waar vindt u de informatie die u nodig heeft? Welke bronnen boort u aan? Hoe scheidt u het kaf van het koren in het veelzijdige aanbod van meteorologische diensten en apparatuur? Henk Huizinga verschaft met zijn korte doch krachtige Meteo Training helderheid.

Lezing 4: Veiligheid tijdens ARC en aan boord
ARC, World Cruising Club, Bojan Michiels van Kessenich
12.20 – 13.05 uur
14.20 – 14.55 uur
De ARC (Atlantic Rally for Cruisers) is uitgegroeid tot een fenomeen. Al 30 jaar op rij zetten circa 200 zeiljachten met 1.200 bemanningsleden ieder jaar weer koers vanuit Gran Canaria naar St. Lucia in het Caribisch gebied. Voor velen is het dé manier om hun eerste Atlantische oversteek van ruim 2.700 zeemijlen te wagen. Nergens elders kun je als zeiler in één keer zoveel ervaring opdoen en kennis uitwisselen over veiligheid aan boord bij lange vaartochten. Bojan Michiels van Kessenich maakte meerdere keren onderdeel uit van het ARC veiligheidsteam en was regelmatig aanspreekpunt voor Nederlandse deelnemers. Maak uw borst maar nat voor een flinke dosis veilige inspiratie.

Lezing 5: De geheimen van het twohanded zeilen
Raymarine, Junique Sailing Team, Chris Revelman en Kees van Vliet
13.15 – 14.00 uur
15.05 – 15.50 uur
Twohanded zeilen: pittig, uitdagend en veelal groot genot. De bekende J/122 zeilers Chris Revelman en Pascal Bakker van het Junique Raymarine Sailing Team hebben al heel wat shorthanded overwinningen op hun naam staan. Ze deden in 2013 en 2015 mee aan de legendarische Fastnet Race en bereiden zich nu voor op de 2017 editie. Chris Revelman komt samen met Kees van Vliet  van Van Vliet Zeilen vertellen hoe zij dit doen, wat hier allemaal bij komt kijken en welke keuzes ze maken in uitrusting en systemen. Kom luisteren naar deze ware zeilheld en expert.

Lezing 6: Met een Contest de wereld rond
Joop en Ans Dekkers
14.20 – 14.55 uur
15.05 – 15.50 uur
Joop en Ans Dekkers zeilden maar liefst 7,5 jaar de wereld rond met hun Contest 44CS. Zij komen graag vertellen hoe dit idee ontstond, hoe het daadwerkelijk vorm kreeg en hoe het uitpakte. Belangrijkste doel dat zij voor ogen hadden: samen vertrekken en samen veilig terugkomen. Zo geschiedde, een schat aan ervaringen rijker. Laat u inspireren door hun avontuurlijke verhaal.

Rondleiding over de Contest-werf
Gedurende een uur wordt het hele bouwproces onder de loep genomen

Demo’s
Naast de rondleiding en lezingen is er de hele dag de mogelijkheid tot het bijwonen van diverse demo’s waaronder jachtbouw met de vacuüminjectie methode, houtbewerking en het leggen van teakdekken.

Toeleveranciers
ARC World Cruising Club, ASA Boot Electro, Holland Nautic, Kuiper Verzekeringen, Mastervolt, More Marine, Nautische Unie, Navico, Nimos, North Sails, Rake Rigging, Raymarine, Selden, Sevenstar Yacht Transport, Webasto, Zhik.

‘Building Dreams Together’
“Met ons Open Huis willen wij ervaren watersporters informeren en inspireren. We laten hen niet alleen zien hoe onze jachten ontworpen en gebouwd worden, maar willen hen juist ook inspireren om nog meer uit hun voorliefde voor zeilen of motorbootvaren te halen. Met ons familiebedrijf delen wij al drie generaties lang onze passie voor zeilen met onze klanten. Wij willen hen helpen hun droom  te verwezenlijken en grenzen te verleggen. Door een dag lang samen met gelijkgestemden op onze werf rond te lopen, ervaringen uit te wisselen en aangestoken te worden door de enthousiaste lezingen en verhalen van professionals en andere zeilers, hopen wij  daar een bijdrage aan te leveren,” aldus directeur Arjen Conijn.

Open Huis: 6 mei van 10 – 16 uur
Het Contest Open Huis vindt plaats op zaterdag 6 mei van 10.00 tot 16.00 uur op de werf van Contest Yachts, Overleek 5 in Medemblik.

 

Aanmeldformulier:

Contest Open House registration form
I would like to register for the yard tour (max. 20 persons per tour)
Select a time for guided tour:
I would like to attend... (max. 20 persons, first come first serve)
Lecture 1, Mastervolt - Power on board: the transition between VOR65 and bluewater cruiser:
Lecture 2, North Sails - Pursuing every adventure:
Lecture 3, Nimos Meteo Training - Weather and planning :
Lecture 4, ARC - ARC & safety on board:
Lecture 5, Raymarine/Junique Sailing Team - Short-handing simple and fast:
Lecture 6, Circumnavigators Mr Joop & Mrs Ans Dekkers - Best bluewater cruising for 7.5 years:
Personal information
webform-required-text